VISAR 1-16 (38)1 2 3 Sista 100 per sida

Uppblåsbara flytvästar

En uppblåsbar flytväst vänder dig i ryggläge med näsan ovanför vattenytan om du trillar i sjön och inte själv kan hålla upp huvudet. Det är en bra trygghet om olyckan är framme.

Man skiljer mellan CE-godkända västar som används för dig som är ute på fritiden och SOLAS-godkända västar för professionellt bruk. En SOLAS godkänd flytväst har dubbla kammare och dubbla kolsyrepatroner.

Alla uppblåsbara västar ska servas årligen och kontrolleras så de är i funktionellt bruk. Man ska se till att kolsyrepatronen innehåller rätt mängd kolsyra och att saltcartridgen har rätt sista förbrukningsdatum.

I icke uppblåst läge har flytvästarna inte någon flytförmåga och det kräver av användaren att man kollar sin väst.

150 Newton / EN 396 / EN ISO 12402-3
Uppblåsbara räddningsvästar som när de är uppblåsta har god vändningsförmåga. Finns med    automatisk eller manuell gasuppblåsning. Uppblåsbara räddningsvästar erbjuder i ouppblåst form inte någon bärförmåga. För personer från 40 kg.

275 Newton/EN ISO 12401 Uppblåsbar räddningsväst med extra mycket bärighet i första hand för yrkestrafiken eller för dig som har extra mycket att bära på i fickor etc. Finns både som SOLAS, dvs med extra lunga och som enkel lunga.