Sortera efter
Pris˄˅

UTBILDNING/CHARTER

Seapax har utbildningar för alla - oavsett om du är nybörjare eller proffs. Nedan följer en kortfattad beskrivning av de olika inriktningarna. Du kan i menyn gå vidare till den kurs som du är intresserad av och få en utförligare beskrivning.

Segling
Vi erbjuder seglarkurser för alla nivåer, från nybörjare upp till avancerade seglare, steg 1, 2 eller 3, allt enligt NFB’s normer. På kurserna lär vi oss att segla och vi har samtidigt en rolig vistelse i skärgården, tillsammans med likasinnade, härliga middagar på klipporna, sköna dopp i havet och en givande gemenskap.

Motorbåtskurser
Lär dig att hantera en motorbåt i hamn och till sjöss. Att lägga till vid bryggan i kraftig sidvind är inte så lätt. Detta och fler andra viktiga moment övar vi praktiskt på.

Instruktör på egen båt
Vill du att vi ska skräddarsy en kurs som passar just dig och dina behov? Då kan instruktör på egen båt vara ett bra alternativ. Oavsett om du är nybörjare eller har haft båt i många år så finns det alltid något mer att lära. Fördelen är också att du blir mer hemma i din egen båt och kan lära dig mer om din båts egenskaper. Vi har rutinerade instruktörer som har en mycket bred kompentens och är vana att lära ut. Tag med familjen eller kompisgänget på en 1 eller 2-dagarskurs!

Manöverintyg för högfartsbåtar
För dig som vill köra fortare har vi NFB’s version av Manöverintyg för Högfartsbåtar. De flesta nya motorbåtar har starka motorer och kan köras i höga farter. För att klara av att hantera och framföra en högfartsbåt, inom känt område, på säkert och rätt sätt krävs utbildning.

Handhavande av snabba fartyg
Kursen är ett krav för dig som kör yrkestrafik med båtar som gör 35 knop eller mer. Eftersom kursen till största delen utgörs av praktik är den även en lämplig kurs för dig som vill bli bättre på navigering, radarnavigering, manövrering och körteknik. I kursen ingår också teoretisk och praktisk sjösäkerhetsutbildning.